Pages

18 January 2014

Air Tangan Ma

Woke up this morning baru semerbak je hidung neh
Macam bau daun pandan...macam bau santan...eh, confirm bau nasi lemak laaaa
Da lama x makan nasi lemak, especially yang my mum masak
Everything cukup rasa...cukup masin, cukup lemak..cukup pedas..yang paling penting cukup kasih-sayang keke~
X macam makan kat kedai, ikan bilis x cukup, santan x cukup...eh, semualah x cukup
Yang lebihnya cuma bawang kot? 
Nasibla nasi lemak xde sayur kangkung kan?? Klu x mesti dapat lebih hahahaaaa


Memang terangkatla wa cakap lu :p

Klu da namanya my mum yang masak, diet2 tolak tepi k!
Harusla makan banyak & bertambah2 kan??
Balik da la once in a while, apa2 pun yang my mum masak wajibla kena abiskan hehe
Tengah harinya plak my mum masak laksa k!
Laksa penang & harusla dengan laksa kelantan kan, since my mum & dad asal dari sana~
Makan lagi....................................

 * Pict ehsan Google sebab da makan baru ingat nk snap pict T_T

Mewah with ulam k laksa kelantan neh

Kecur liur dibuatnya huwaaaaa!!

Tengah hari makan laksa penang dlu, 2x tambah hoho~
Lewat petang baru makan laksa kelantan, 2x tambah jugak kuang3
If ty I prefer which ones?? (Eh, sapa yang tanya??) X kire nk bitau jgk..My answer is both haha
Ada orang tak berapa suka laksa kelantan sebab x pedas n berlemak katanya...almaklumla santan
Tp I sker jgk, cuma takle makan banyak macam makan laksa penang (Tp, tadi ckp 2x tambah jgk?? Eh, ada I kesah lalalaaaa)
Bersiap sedialah untuk sakit urat esok pagi badan sendiri ye :p


17 January 2014

Balik Kampung Ooo Balik Kampung

Since 17hb Jan adalah cuti umum...& diikuti cuti weekend pada 18-19 Jan, maka haruslah balik kampung sendiri kan?
Xkan nk balik rumah jiran sebelah or rumah mertua kot??
Or g honeymoon ngan insan teristimewa??
Itu semua belum lagi..but it's ok, it's alright..no need to gaduh2 kan??

Petang after lunch g amik my sis kat UKM first sbb after office hours nk terus berdezupppss!


Argh, tempat jatuh lagi dikenang, inikan plak tempat menumpahkan keringat selama bertahun menimba ilmu.........banyak kenangan pahit manis kat sini.......rindula plak tetiba T_T
Tapi dulu x duduk sini, duk kolej lain hehe~
After that, sementara menunggu I habiskan baki waktu bekerja..harusla merempatkan dier kat lobby since I x bape rajin nak back and forth ke rumah, masa adalah sangat berharga owk..especially masa bersama keluarga terchenta...ecece
Done a few lines of coding, maka time to berangkat lahhhh

On the way balik, we olls singgah Pizza Hut Tanjung Malim since Bidor xde Pizza Hut owk haha

While waiting for our orders to be done.......

Tadaaa....harusla beli lebih dari satu kan pizzanya, since byk mulut n perut nk kena sumbat keke~

That's all nak story, actually takde ape pun..just tetibe mood nak menaip tu dtg hoho....


14 January 2014

Salam Maulidur Rasul 1435H

Salam Maulidur Rasul semua....
Mari kita penuhi hari ini & hari2 mendatang dengan puji-pujian ke atas nabi junjungan kita Nabi Muhammad S.A.W


Selawat Maulidur Rasul :


Selawat Allah ke atas Muhammad صَلَّى اللهُ عَلَى مُحَمَّد
Selawat salam dipohon lagi صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ
Selawat Allah ke atas Muhammad صَلَّى اللهُ عَلَى مُحَمَّد
Selawat salam dipohon lagi صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ

Wahai Nabi salam atasmu يَا نَبِيْ سَلاَمٌ عَلَيْكَ
Wahai Rasul, salam atasmu يَا رَسُوْل سَلاَمٌ عَلَيْكَ
Wahai kekasih, salam atasmu يَا حَبِيْبُ سَلاَمٌ عَلَيْكَ
Selawat Allah ke atasmu صَلَوَاتُ الله عَلَيْكَ

Bulan purnama menyinari kita أَشْرَقَ الْبَدْرُ عَلَيْنَا
Hilang segala cahaya فَاخْتَفَتْ مِنْهُ الْبُدُوْرُ
Indah menawan tak pernah dilihat مِثْلَ حُسْنِكَ مَا رَأَيْنَا
Wajah gembira sepanjang hayat قَطُّ يَا وَجْهَ السُّرُوْرِ 

Kaulah matahari, kaulah bulan أَنْتَ شَمْسٌ أَنْتَ بَدْرٌ
Kaulah cahaya mengatasi cahaya أَنْتَ نُوْرٌ فَوْقَ نُوْرٍ
Kaulah rahsia hidup mulia أَنْتَ إِكْسِيْرٌ وَغَالِي
Kaulah menyuluhi jiwa أَنْتَ مِصْبَاحُ الصُّدُوْرِ

Wahai kekasihku, ya Muhammad يَا حَبِيْبِيْ يَا مُحَمَّد
Wahai pendamping indah sejagat يَا عَرُوْسَ الْخَافِقَيْنِ
Wahai Nabi dijulang dipuja يَا مُؤَيَّدُ يَا مُمَجَّدُ
Wahai imam 2 kiblat يَا إِمَامَ الْقِبْلَتَيْنِ

Bahagialah orang memandang wajahmu مَنْ رَأَى وَجْهَكَ يَسْعَد
Wahai penghulu keturunan mulia يَا كَرِيْمَ الْوَالِدَيْنِ
Kolam airmu sejuk jernih حَوْضُكَ الصَّافِى الْمُبَرَّد
Kunjungi kami pada hari akhirat وِرْدُنَا يَوْمَ النُّشُوْرِ

Sepanjang malam unta berjalan مَا رَأَيْنَا الْعِيْسَ حَنَّتْ
Tiada berhenti rindukanmu بِالسُّرَى إِلاَّ إِلَيْكَ
Engkau dipayungi awan putih وَالْغَمَامَةْ قَدْ اَظَلَّتْ
Dan Malaikat sama berselawat وَالْمَلاَ صَلُّوْا عَلَيْكَ

Allah mengetahui rahsia sulit عَالِمُ السِّرِّ وَأَخْفَى
Dialah menyahut semua seruan مُسْتَجِيْبُ الدَّعَوَاتِ
Wahai Tuhan Rahmatilah kami رَبِّ إرْحَمْنَا جَمِيْعًا
Dengan segala amalan soleh بِجَمِيْعِ الصَّالِحَاتِ

Selawat Allah ke atas Muhammad وَصَلاَةُ الله عَلَى أَحْمَد
Sebanyak baris kertas ditulis عَدَّ تَحْرِيْرِ السُّطُوْرِ
Ahmad Muhammad petunjuk jalan أَحْمَدُ الْهَادِي مُحَمَّد
 صَاحِبُ الْوَجْهِ الْمُنِيْ